Bereken direct uw prijs

Verzorging van de zelfgelegde grasmat

Het leggen van grasmatten in uw tuin zorgt voor veel voordelen. U hoeft niet te in te zaaien en te wachten tot het gras op komt. Geen gejaag naar vogels die uw graszaad opeten. Makkelijk en snel, en ook het onderhoud van een eenmaal gelegde grasmat zal u meevallen.

Maaien en besproeien van uw gazon

Het maaien van uw gazon moet in de warmere maanden 1 à 2 keer per week gebeuren. Als het weer afwisselend is met zon en regen zal uw gras snel groeien en zal regelmatiger maaien nodig zijn. Als het weer te droog kunt u bijsproeien, maar dit moet niet te vaak. Meestal kunt u uitgaan van één keer per week in erg droge tijden, en dan in grotere hoeveelheden. Zorg er wel voor dat u dit ’s avonds doet, want als de zon nog brand kan het gras juist verbranden als u extra water geeft.

Bemesting en mos

Droge, gele plekken in uw gazon kunnen behandeld worden met bemesting. Dit is erg belangrijk als u graszoden heeft gelegd. Als u gele plekken ziet verschijnen bent u eigenlijk al te laat met bemesten. Er zijn verschillende bemestings producten op de markt, waarvan de makkelijkste vaak een kwartaal actief blijven. Op deze manier hoeft u maar 3 à 4 keer per jaar te bemesten. Door de bemesting meteen goed aan te pakken zorgt u er ook voor dat mos wegblijft uit uw gazon, het gras is dan sterk genoeg om zelf de ontwikkeling van mos tegen te gaan.