Bereken direct uw prijs

Zelf gras leggen

Zelf een prachtig gazon aanleggen was nog nooit zo makkelijk. Als u online uw grasmatten besteld heeft blijven deze na levering opgerold sowieso 24 uur goed. Aan te raden is om wel de matten zo snel mogelijk te leggen. Success gegarandeerd als u zich aan de volgende simpele dingen houd.

Ondergrond bewerken

De ondergrond waar de grasmatten moeten komen losmaken is de eerste eis. Als u dit gedaan heeft kunt u deze bodem verbeteren door er een laagje meststof overheen te strooien. Denk er wel om dat dit geen snelwerkend meststof is. Vervolgens moet u er voor zorgen dat de ondergrond goed vlak is. Egaliseren kunt u doen met een hark, ook kunt u met een plank over de ondergrond gaan zodat u elke hobbeltje kan uitschakelen, des te beter ligt uw gazon straks. Na dit afrijen met een plank moet u de grond wel weer iets losmaken met de hark.

Zoden uitrollen

U kunt nu al beginnen met het echte werk. De zoden kunt u makkelijk uitrollen. Zorg er voor dat de zoden strak tegen elkaar aanliggen om eventuele kieren te voorkomen. Druk de zoden goed aan zodat ze contact krijgen met de ondergrond. Na het leggen mag u de zoden geheel doorweken met water.

Bijwateren

De eerste weken is het erg belangrijk om uw nieuwe gazon goed vochtig te houden. Als de zon veel schijnt in de nakomende periode mag er wel 1 tot 2 keer per dag bijgesproeid worden. Deze eerste periode is het belangrijkst om de grasmatten goed te laten wortelen.